Роля на хигиената за интимния комфорт

Чистотата е ключът към това да се чувствате безгрижни и да изглеждате по най-добрия начин. Всяка жена има нужда да знае как най-добре да се грижи за своето тяло, а до момента проблемите на женската хигиена са много рядко дискутирани.  Тук няколко полезни съвета ще Ви помогнат да се чувствате свежи и уверени, дори в най-личните си моменти.

Значението на съставките

Тъй като Вашата интимна зона е деликатна, е важно да изберете почистващи средства, съдържащи съставки, които са в хармония с точните нужди на женското тяло. Сапуните със силни аромати или вагиналните дезодоранти могат да предизвикат раздразнение.

Уверете се, че използвате продукт, който е специално създаден за интимна хигиена. Обикновените сапуни, душ гелове и шампоани имат вредни ефекти. Нивото на pH в интимната зона е по-кисело, отколкото в останалата част на тялото и се променя при хормоналните променипо време на месечния цикъл. Висококачествените продукти за интимна хигиена са създадени като се има това предвид.

Използвайте ръцете си

Бъдете внимателни, когато се миете с кесия или люфа. Гъбестата структура на кесията и на люфата може да ги накара да задържат бактерии и дори плесен, затова пазете Вашите чисти и ги сменяйте често. За особено чувствителни области като Вашата интимна зона, най-безопасният начин да я предпазите е като се сапунисвате внимателно с ръце.

Всичко трябва да бъде умерено

Наистина съществува такова нещо като да бъдете прекалено чисти! Независимо дали го осъзнавате или не, Вашето тяло е ангажирано в един непрекъснат балансиращ процес и отговаря дори на най-малките промени във Вашите навици. Поради тази причина умереността е необходим фактор за добрата хигиена. Прекомерното излагане на сапуни, включително вземане на вани, може да доведе до инфекции, сухота и дискомфорт. Експертите също предупреждават относно вземането на вагинален душ или другите форми на вътрешно почистване. Ако всичко върви гладко, Вие би трябвало да продължите да поддържате чистота отвън и да оставите отвътре да се грижат сами за себе си.