Вашата интимна зона

Защо измиването с вода не е достатъчно?

Много жени мият своята интимна зона само с вода. Водата има измиващ ефект, но не предпазва естествения баланс на интимната зона. Направете сравнение с останалата част на Вашата кожа, бихте ли я почиствали, подхранвали и предпазвали само с вода?
Използването на Lactacyd Ви помага да запазите баланса на Вашата интимна зона, като същевременно я почиствате и освежавате.

Какво да правя, ако изпитвам дискомфорт и се нуждая от допълнителни грижи?

Има специфични периоди през които Вашата интимна зона може да се нуждае от малко повече грижи. Това може да е свързано с намалена устойчивост, разразнение или хормонални промени (като например по време на менструация, бременност, менопауза).
Продуктите Lactacyd Pharma са меко действащи, несъдържащи сапун измиващи лосиони, създадени с pH 3.5. pH-то в продуктите на Lactacyd е получено с помощта на основната им съставка, млечна киселина и цялостната формула на продуктите. Това наистина ниско pH помага да се възстанови естествения баланс на Вашата интимна зона.

Защо да използвате специални продукти за Вашата интимна зона?

Вашата вагина сама произвежда млечна киселина, като естествена защита. Хормоналните промени и „невинни“ ежедневни дейности като миенето с обикновен сапун, носенето на тясно или синтетично бельо, сексът и дори стресът могат да нарушат естествения й баланс. Lactacyd помага да запазите баланса на Вашата интимна зона, като я почиства и освежава.

Нормално ли е вагината да мирише и ако не, какво мога да направя за това?

Женският мирис е абсолютно нормален и много жени го имат. Нормалният мирис може да се причини от изпотяване, бактерии и хормонални промени. Ежедневното миене или вземането на душ с топла (не гореща) вода и употребата на меко действащо, недразнещо измиващо средство като Lactacyd може да помогне да се намали този мирис.
Ако имате необичаен мирис (на риба или много силен), това може да е признак на вагинална инфекция.

Нормално ли е да има вагинално течение?

Да, напълно нормално е да има течение от вагината. Това е начинът, по който женското тяло се почиства само. Обикновено е по-силно и по-гъсто по средата на месечния цикъл (около овулацията) и по-слабо и по-воднисто през останалото време от цикъла.

Какво означава вагинален pH баланс?

Здравата вагина съдържа както добри, така и лоши бактерии. Нармално добрите бактерии преобладават и поддържат вагиналното pH между 3.8 и 4.5 (леко кисело). Но понякога жените преживяват промени, които могат да доведат до свръхрастеж на лошите бактерии. Когато това се случи, лошите бактерии се размножават и може да възникне вагинална инфекция. Бактериалната вагиноза (БВ) и инфекцията с квасни гъбички (кандида) са най-честите инфекции. При БВ вагиналното pH може да стане 6.0 и повече в някои случаи. При инфекцията с квасни гъбички pH-то не се променя.
Продуктите Lactacyd са създадени с pH 3.5 или 5.2. pH-то в продуктите Lactacyd се поддържа от основната им съставка, млечна киселина, в съчетание с останалите компоненти на специалните им формули. Това наистина ниско pH не благоприятства растежа на лошите бактерии.