Ежедневна грижа

Редовната добра интимна хигиена с Lactacyd ще Ви помогне да се чувствате по-свежи и по-уверени, дори по време на менструация. Менструацията е период с повишен риск за развитие на инфекция. Причината за това е, че мукусът, който обикновено запушва шийката на матката (входът към матката) липсва по време на менструация, за да може кръвта да изтича свободно от матката. Това може да позволи на бактериите, придвижвайки се нагоре, да попаднат в матката и малкия таз.

Промените във влагалищното pH могат също така да повишат възможността за поява на гъбични инфекции.

Научаването на основните принципи на интимната хигиена по време на месечния цикъл ще Ви помогне да останете здрави и да избягвате инфекциитепо време на менструация.

Полезни съвети, за да сте свежи и здрави по време на месечния цикъл

Добри практики:

  • Мийте се редовно: Миенето поне веднъж дневно ще Ви помогне да опазите Вашата интимна зона чиста и да избегнете неприятен мирис. Мийте ръцете си след всяко ползване на банята, смяна на превръзка или измиване на вагината.
  • Използвайте правилния продукт: Винаги използвайте продукт, който е създаден специално за интимна грижа, тъй като кожата в областта на вагината е по-чувствителна, отколкото останалите части на тялото. Винаги мийте вагината само отвън и никога не използвайте обикновен сапун, душ гел или шампоан в интимната зона, тъй като могат да нарушат нормалната флора и киселинност.
  • Вашите дрехи: Избягвайте тесни дрехи или синтетични производни, които не могат да дишат. Носенето на дрехи в непосредствена близост до вагината може да доведе до повишаване на влагата и топлината и до раздразнение на кожата. Носенето на памучно бельо и по-широки дрехи ще Ви помогне да се чувствате свежи и сухи.
  • Сменяйте често превръзките и тампоните: Продължителната употреба на едни и същи санитарни материали – превръзки или тампони, повишава риска от инфекции. Продължителното излагане на влажни санитарни материали може също да доведе до раздразнение на кожата.
  • Използвайте тампони с подходяща абсорбираща способност: Винаги използвайте тампона с най-ниската абсорбираща способност, която би свършила работа при Вашето кръвотечение и никога не ползвайте тампони, ако не сте в цикъл. Използването на супер абсорбираща менструална протекция може да предизвика протъркванеили сухота.
  • Бършете се отпред назад: Опитвайте се да избърсвате вагината и ануса по отделно. Това ще намали риска от експозиция на вагината на вредните анални бактерии, които могат да предизвикат инфекция.
  • Използвайте презервативи: По време на менструация при жените съществува допълнителен риск от пренасяне или заразяване с предавани по кръвен път заболявания като СПИН и хепатит B при секс без предпазни средства. Повишеният риск е свъзан с по-високата концентрация на СПИН и хепатит B в кръвта, отколкото сравнително по-ниската концентрация в другите телесни течности като семенна течност и вагинален секрет.