Вашата интимна зона

Защо измиването с вода не е достатъчно?

Много жени мият своята интимна зона само с вода. Водата има измиващ ефект, но не предпазва естествения баланс на интимната зона. Направете сравнение с останалата част на Вашата кожа, бихте ли я почиствали, подхранвали и предпазвали само с вода?
Използването на Lactacyd Ви помага да запазите баланса на Вашата интимна зона, като същевременно я почиствате и освежавате.

Какво да правя, ако изпитвам дискомфорт и се нуждая от допълнителни грижи?

Има специфични периоди през които Вашата интимна зона може да се нуждае от малко повече грижи. Това може да е свързано с намалена устойчивост, разразнение или хормонални промени (като например по време на менструация, бременност, менопауза).
Продуктите Lactacyd Pharma са меко действащи, несъдържащи сапун измиващи лосиони, създадени с pH 3.5. pH-то в продуктите на Lactacyd е получено с помощта на основната им съставка, млечна киселина и цялостната формула на продуктите. Това наистина ниско pH помага да се възстанови естествения баланс на Вашата интимна зона.

Защо да използвате специални продукти за Вашата интимна зона?

Вашата вагина сама произвежда млечна киселина, като естествена защита. Хормоналните промени и „невинни“ ежедневни дейности като миенето с обикновен сапун, носенето на тясно или синтетично бельо, сексът и дори стресът могат да нарушат естествения й баланс. Lactacyd помага да запазите баланса на Вашата интимна зона, като я почиства и освежава.

Нормално ли е вагината да мирише и ако не, какво мога да направя за това?

Женският мирис е абсолютно нормален и много жени го имат. Нормалният мирис може да се причини от изпотяване, бактерии и хормонални промени. Ежедневното миене или вземането на душ с топла (не гореща) вода и употребата на меко действащо, недразнещо измиващо средство като Lactacyd може да помогне да се намали този мирис.
Ако имате необичаен мирис (на риба или много силен), това може да е признак на вагинална инфекция.

Нормално ли е да има вагинално течение?

Да, напълно нормално е да има течение от вагината. Това е начинът, по който женското тяло се почиства само. Обикновено е по-силно и по-гъсто по средата на месечния цикъл (около овулацията) и по-слабо и по-воднисто през останалото време от цикъла.

Какво означава вагинален pH баланс?

Здравата вагина съдържа както добри, така и лоши бактерии. Нармално добрите бактерии преобладават и поддържат вагиналното pH между 3.8 и 4.5 (леко кисело). Но понякога жените преживяват промени, които могат да доведат до свръхрастеж на лошите бактерии. Когато това се случи, лошите бактерии се размножават и може да възникне вагинална инфекция. Бактериалната вагиноза (БВ) и инфекцията с квасни гъбички (кандида) са най-честите инфекции. При БВ вагиналното pH може да стане 6.0 и повече в някои случаи. При инфекцията с квасни гъбички pH-то не се променя.
Продуктите Lactacyd са създадени с pH 3.5 или 5.2. pH-то в продуктите Lactacyd се поддържа от основната им съставка, млечна киселина, в съчетание с останалите компоненти на специалните им формули. Това наистина ниско pH не благоприятства растежа на лошите бактерии.

Може ли всяка жена да използва Lactacyd?

Да, милиони жени по света с удоволствие използват Lactacyd. От първия месечен цикъл до менопаузата Lactacyd предлага пълна гама от продукти за интимна хигиена, насочени към всеки един етап от Вашия живот.

На каква възраст може да се започне да се използва Lactacyd?

Lactacyd може да се използва от първия месечен цикъл. Като цяло менструацията настъпва на възраст около 12 години, въпреки че може да започне по-рано или по-късно. Под влияние на хормоните може да се появи секрет и миризма. Продуктите Lactacyd за ежедневна интимна хигиена, могат да помогнат да поддържате естествения баланс на Вашата интимна зона, помагайки Ви да се чувствате свежи и уверени.

Може ли Lactacyd да се използва всеки ден?

Продуктите Lactacyd имат адаптирано pH, което е в съответствие с естествената киселинност на вагината. Освен това те са с много меко действие, не съдържат сапун и са подходящи за ежедневна употреба.

Къде се продава Lactacyd?

Lactacyd се продава в аптеките и супермаркетите.

Кои продукти мога да използвам, за да предотвратя появата на миризма?

За да се предпазите от появата на миризми, започнете да използвате деликатни, измиващи средства като Lactacyd Deo Protect/Fresh. Тези продукти съдържат активни дезодориращи съставки, които ще подпомогнат предотвратяването на появата на миризми.

С какво се различава Lactacyd

Продуктите Lactacyd съдържат съставки като млечна киселина, които подпомагат естествената защита на вагината. Продуктите имат адаптирано pH, което е в съответствие с естествената киселинност на вагината. Освен това те са много меко действащи, не съдържат сапун и са подходящи за ежедневна употреба.

Как трябва да се ползват продуктите за женска интимна хигиена? Мога ли да ги ползвам всеки ден?

Lactacyd може да се използва като течен сапун върху външната част на интимната зона под душа или във ваната. Насапунисайте, да се образува пяна, след което изплакнете добре под течаща вода. Подсушете внимателно с чиста кърпа. Прилагайте само върху външната част на вулвата. Продуктите Lactacyd имат адартирано рН, което е в съответствие с естествената киселинност на вагината. Освен това те са многомеко действащи, не съдържат сапун и са подходящи за ежедневна употреба.

От години използвам течен и твърд сапун, за да мия вагината си и не съм имала никакви проблеми. Наистина ли се нуждая от продукти за женска интимна хигиена?

Сапунът във всяка форма (течен или твърд) обикновено има високо pH, което е много далеч от това на естествената среда на вагината. Такива продукти само ще нарушат естествения киселинен слой на вагината, който служи като защита срещу лошите бактерии. Продуктите Lactacyd имат адартирано рН, което е в съответствие с естествената киселинност на вагината. Освен това те са много меко действащи, не съдържат сапун и са подходящи за ежедневна употреба.

Какво е млечен серум?

Млечният серум е естествена съставка, получена от млякото. Използва се, за да стабилизира и поддържа протективната среда на вулвата.

Какво е млечна киселина?

Лактатната киселина се нарича също млечна киселина. Тази течност нормално се произвежда от тялато в областта на кожата на вулвата и във вътрешността на вагината, за да се създаде естествено кисела среда. Тази естествена киселинност благоприятства перфектния баланс на вагиналната флора. Добрите и лошите бактерии, които обитават вагината поддържат този баланс, държейки интимната зона в безопасност от всякакви видове инфекции. Млечната киселина се произвежда от лактобацилите (добрите бактерии), чийто растеж от своя страна се благоприятства от киселата (ниско pH) околна среда.
Продуктите Lactacyd съдържат биологично активна L-млечна киселина, същата като тази, която естествено се произвежда от тялото, и имат адаптирано pH, което е в съответствие с естествената киселинност на вагината.

Какво са лактобацилите?

Лактобацилите са вид бактерии във вагиналната флора, които произвежват млечна киселина. Млечната киселина създава кисела среда, която защитава вагината от свръхрастеж на вредни бактерии, което може да доведе до редица инфекции. Колкото по-голям е броят на лактобацилите, толкова по-стабилна е естествената кисела среда във вагината.

Кои продукти могат да се ползват по време на менструация?

Под влиянието на хормоналните промени по време на месечния цикъл, естественият баланс на Вашата интимна зона може временно да се наруши. Ако това се случи, Lactacyd Pharma with Antibacterials може да помогне да възстановите баланса.

Как мога да се чувствам чиста и свежа по време на месечния цикъл?

Използването на Lactacyd при къпане може да Ви помогне да се чувствате чиста и свежа. Продуктите Lactacyd имат балансирано pH, което е в съответствие с естествената киселинност на вагината. За да запазите усещането за чистота и свежест, докато сте навън, използвайте Lactacyd Wipes, които съдържат млечна киселина, за подсилване на естествената защита на вагината и алантоин за успокояване на кожата.
Сменяйте често превръзките и тампоните.

Понякога получавам сърбеж непосредствено преди идването на цикъла. Това нормално ли е?

Да, нормално е. Случва се, поради увеличеното кръвоснабдяване на вагината непосредствено преди цикъл. Ежедневната интимна грижа с някой от продуктите Lactacyd за женска интимна хигиена може да помогне за облекчаване на дискомфорта. Ако сърбежът не изчезне при приключване на цикъла, е възможно да имате инфекция, за което е необходимо да посетите Вашия лекар или гинеколог.

Може ли Lactacyd да се използва по време на бременност?

Lactacyd е напълно безопасен за употреба. Има меко действие, не съдържа сапун и е подходящ за Вашата интимна зона. По време на бременност Вашата интимна зона е особено уязвима. Използвайте Lactacyd Pharma with Antibacterials, който подпомага защитата срещу размножаване на бактерии и поддържа естествения баланс на интимната зона.

Можете ли да използвате Lactacyd редовно, ако желаете да забременеете?

Абсолютно. Употребата на Lactacyd не оказва влияние върху фертилитета или качествата на спермата.

Ако съм бременна и имам вагинална инфекция (което е често при повечето бременни жени), безопасно ли е да се приемат перорални или да се прилагат локални средства през този период?

Винаги е по-безопасно да потърсите Вашия гинеколог за съвет относно употребата на лекарства за вагинални инфекции по време на бременност. Ако подозирате, че имате вагинална инфекция докато сте бременна, посетете незабавно Вашия лекар, така той или тя ще може да Ви прегледа и ще Ви даде правилни указания относно това кое лекарство да използвате.

Ако съм бременна и получа вагинална инфекция, трябва ли да се тревожа за моето бебе?

Повечето вагинални инфекции при бременни жени не увреждат бебето. Инфекциите с квасни гъбички по време на бременност нормално не достигат до матката и не увреждат плода по никакъв начин. Притесненията при тези инфекции са свързани преди всичко с дискомфорта на майката поради сърбежа и зачервяването.
Скорошно проучване показа, че бактериалната вагиноза (БВ) повишава риска от преждевременно раждане или аборт. Ако подозирате, че имате вагинална инфекция докато сте бременна, потърсете Вашия лекар.
Бременните жени са десет пъти по-склонни към вагинални инфекции, отколкото небременните. Нивата на хормоните се повишават по време на бременност, което нарушава нормалната среда във вагината и позволява растежа на лоши бактерии. Затова, ако очаквате бебе, посещавайте редовно Вашия лекар, за превенция и незабавно лечение на всяка вагинална инфекция.
1https://www.nhs.uk/Conditions/Bacterialvaginosis/Pages/Introduction.aspx

Кои продукти могат да се ползват по време на менопаузата?

Когато вашето тяло навлезе в менопаузата, то започва да произвежда по-малко естроген. Това кара вагиналните стени да станат по-тънки и по-сухи и води до намаляване на производството на „смазка“от мукозните мембрани,което води до вагинална сухота. Поради намаляването на естрогена рH в интимната зона се повишава. Това намалява естествената киселинна защита на вагината и я прави по-уязвима към раздразнение и сърбеж. Вашата интимна зона се нуждае от допълнителни грижи.
Lactacyd Pharma Moisturizing е с адаптирано pH и съдържа овлажняващи съставки, за да осигури допълнителна хидратация на интимната зона.

Дали всяка жена, която навлиза в менопаузата усеща вагинална сухота или това е просто мит?

Вагиналната сухота сред жените в менопауза не е мит. Когато навлезете в менопаузата, ще преживеете хормонални промени, включително спадане на нивата на естроген.
Спадането на нивата на естроген кара вагиналните стени да станат по-тънки и по-сухи. Намаляването на производството на „смазка“ от мукозните мембрани води до вагинална сухота.
Някои жени приемат хормонални добавки, за да възстановят баланса след хормоналната промяна. Lactacyd Pharma Moisturizing е с адаптирано pH и съдържа овлажняващи съставки, за да осигури допълнителна хидратация на интимната зона.

Имам прекомерно вагинално течение откакто влязох в менопаузата. Това нормално ли е?

Прекомерното вагинално течение може да е признак на вагинална инфекция. Това е особено често при жените в менопауза поради хормоналния дисбаланс, който прави вагината по-чувствителна към бактериални инфекции. Потърсете съвет от Вашия лекар или гинеколог относно подходящите лекарства при вагинални инфекции.

Как да разбера, дали имам вагинална сухота?

Дискомфортът може да се усеща вътрешно, външно или по двата начина двете. Много жени първоначално забелязват наличието на вагинална сухота, когато половите сношения станат некомфортни или когато преминат в менопаузата. Може да се ползва овлажнител, който да облекчи сухотата и да направи интимните моменти по-приятни. Lactacyd Pharma Moisturizing е с балансирано pH и съдържа овлажняващи съставки, за да осигури допълнителна хидратация на интимната зона.

Как изглежда нормалното вагинално течение?

Нормалното вагинално течение е бистро, прозрачно или белезникаво в началото на цикъла и по време на овулацията. От средата до края на цикъла течението става кремообразно, вследствие на освобождаването на прогестерон. Когато пиете хапчета против забременяване, течението е кремообразно през цялото време. Наличието на вагинално течение е нормално и служи като начин за естествено очистване на вагината.

По-различно ли е Вашето вагинално течение от обикновено?

Вагинално течение, което е различно от обичайното може да се дължи на хормонална промяна, на бактериален свръхрастеж или на гъбички.
Съсиреното, бяло вагинално течение обикновено говори за наличие на инфекция с квасни гъбички. Тъй като гъбичките обичат топла, тъмна и влажна среда, всичко което прави интимната зона такава, може да доведе до подобна инфекция.
Сивото бактериално течение, придружено от мирис на риба и усещане за парене, може да показва наличие на бактериална вагиноза (БВ). Ако подозирате, че имате вагинална инфекция, посетете Вашия лекар или гинеколог.

Как може да се каже, че сърбежът, който изпитвате е по-сериозен и е необходима лекарска намеса?

Всички симптоми, които са трайни (продължават повече от няколко дни или периодично се появяват отново) или сърбеж, който е съпроводен от парене, възпаление или вагинално течение, си струват посещението при лекар. Други „червени флагове“, за които трябва да се внимава са болка по време на секс, промени по кожата около вагината или болезнено уриниране. Това може да са признаци на сексуално трансмисивни заболявания.

Какво можете да направите, ако страдате от сухота в интимната зона?

Това може да се дължи на хормонални промени вследствие на менструация, менопауза или отслабена защита.
Ако сексът не е толкова приятен, колкото бихте желали, може да използвате овлажнител или овлажнен кондом. Никога не използвайте слюнка, за да овлажните вагината, защото слюнката има различно pH и бактериите от устата могат да нарушат естествената защита на вагината. Lactacyd Pharma Moisturizing е с балансирано pH и съдържа овлажняващи съставки, за да осигури допълнителна хидратация на вашата интимна зона. Ако усещате, че вашите проблеми са по-сериозни, просто потърсете съвет от Вашия лекар или гинеколог.

Какво трябва да направите ако имате раздразнение?

Дали Вашата интимна зона е зачервена и оточна? Страдате ли от сърбеж? Тогава е възможно да имате вагинално раздразнение, което може да се дължи на редица причини. Възможно е да сте мили Вашата интимна зона с обикновен сапун или душ гел. Раздразнение може да възникне и при контакт със задържана урина или фецес. Употребата на парфюмирана тоалетна хартияили носенето на синтетично бельо (напр. прашки), тесни дънки или чорапогащници, също може да предизвика раздразнение в областта на интимната зона.
Lactacyd Pharma Soothing има балансирано pH (3,5) и съдържа ендогенна млечна киселина, както и успокояващ екстракт от синя маргаритка. Помага за възстановяване и зашита на естествения баланс на Вашата интимна зона. Ако имате съмнения за вагинална инфекция, консултирайте се с Вашия лекар или гинеколог.

Оказват ли влияние физическите упражнения върху баланса на интимната зона?

Изпълнението на физически упражнения, без да се вземе душ след това или носенето на влажен бански костюм в продължение на часове, може да Ви направи по-предразположени към раздразнение. Поради тази причина се препоръчва да миете уредите, които ползвате и да вземате душ след тренировка, като използвате балансирани продукти за интимна хигиена като Lactacyd, за да се чувствате свежи и защитени.

Как антибиотиците могат да повлияят Вашата интимна зона?

Антибиотиците могат също да предизвикат инфекции, тъй като убиват добрите бактерии във вагината, а запазват квасните гъбички и другите лоши бактерии; приемът на пробиотик може да Ви помогне да се справите с това.

Оказва ли семенната течност влияние върху pH баланса на интимната зона?

Да, семенната течност може да окаже влияние върху pH-то на Вашата вагина. Вашата интимна зона има pH между 3.8 и 4.5. pH на семенната течност е малко по-високо, средно 7.0. Обичайно Вашето няма проблем с това, но ако имате по-чувствителна интимна зона или отслабена имунна система, може да се наруши естествения баланс. Препоръчително е да използвате банята след полов акт, отделянето на урина след секс ще Ви помогне да предпазите уринарния тракт от инфекции и да отмиете попаднала върху него сперма.
Lactacyd Moist wipes Ви дават незабавно приятно усещане за свежест, като подсилват естествения баланс на Вашата интимна зона.

Моят „женски аромат“мирише на риба, особено след секс и непосредствено преди цикъл. Това нормално ли е?

Не, не е нормално да мирише на риба. Неприятният мирис или мирисът на риба е симптом на вагинална инфекция. Трябва да потърсите Вашия лекар или гинеколог.

Трябва ли да използвам специален перилен препарат за моите долни дрехи?

Понякога може да се развие алергия към някоя от съставките на перилния препарат и вашите долни дрехи (и другите изпрани дрехи) могат да предизвикат сърбеж и/или раздразнение. Ако това се случи, е възможно да пожелаете да използвате безцветен и неароматизиран перилен препарат. Друга възможна причина за дискомфорта и сърбежа може да е непълното изплакване на перилния препарат от дрехите и бельото.

Мога ли да използвам продуктите за женска интимна хигиена Lactacyd за лечение на вагинална инфекция?

Продуктите за интимна хигиена Lactacyd не лекуват инфекции. Резултатите от тестовете показват, че продуктите могат да се използват в комбинация с лечението на вагиналната инфекция. Продуктите Lactacyd Soothing могат да облекчат и успокоят вагиналния дискомфорт.

Ако почувствам женски дискомфорт, трябва ли да използвам специални средства за миене?

Ако почуствате дискомфорт, меко действащо средство като Lactacyd Soothing може да Ви помогне да се чувствате по-комфортно, отколкото ако се миете с по-силно действащи средства или със сапун. По-силно действащите средства и сапунът изсушават кожата в областта на вулвата и реално предизвикват дискомфорт. Продуктите Lactacyd имат балансирано pH и съдържат млечна киселина, която е в съответствие с естествената киселинност на Вашата интимна зона.

Какъв е най-добрият начин да се избавим от мириса, свързан с бактериална инфекция или бактериален свръхрастеж?

Женският мирис е абсолютно нормален и много жени го имат. Всяка жена има някакво вагинално течение, което може да има различен мирис. За да се чувствате свежи е важно да имате добри интимни хигиенни навици. Продуктите Lactacyd имат балансирано pH и съдържат млечна киселина, което е в съответствие с естествения pH баланс на Вашата интимна зона. Lactacyd Fresh съдържа активни съставки срещу неприятен мирис и Ви предоставя дълготрайна свежест.

Какво е бактериална вагиноза (БВ)?

Вагината нормално съдържа много различни видове бактерии. Някои от тях са „приятелски“, други са потенциално вредни. Има деликатен баланс между двата вида. Здравата вагина е леко кисела (pH 3.8 – 4.5) и тези кисели нива държат вредните бактерии под контрол.
Бактериалната вагиноза (известна също като БВ) е състояние, което възниква при наличие на дисбаланс между различните бактерии във вагиналната флора, при който има свръхрастеж на вредни бактерии в комбинация с повишаване на pH. БВ е най-честата причина за вагинално течение и засяга 1 от 3 жени, включително 20% от бременните жени³.
³# https://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=1483

Как ще разбера, дали имам бактериална вагиноза (БВ)?

БВ обикновено предизвиква воднисто, сиво-бяло вагинално течение, с неприятен мирис (на риба). Много жени с БВ по грешка мислят, че имат инфекция с квасни гъбички и прилагат лечение за такава инфекция, което не помага при БВ.
Инфекцията с квасни гъбички е гъбична инфекция, която предизвиква бяло вагинално течение, без мирис; инфекцията с квасни гъбички обикновено предизвиква сърбеж. Попитайте Вашия фармацевт, кое лечение е най-подходящо за Вас. Ако имате жълто, зелено или кафеникаво течение, вагинално кървене или болка, трябва да потърсите лекар или да посетите Вашия гинеколог. Ако сте бременна, говорете с Вашия лекар или гинеколог.

Какво предизвиква бактериалната вагиноза (БВ)?

Причините за възникване на БВ са все още неясни, но не е сексуално трансмисивна инфекция и не се предизвиква от лоша лична хигиена. БВ може да се влоши от някои неща като вани, обикновени душ гелове или използване на женски душ. Смята се, че могат да доведат до промени в киселинността на вагината и да нарушат баланса между приятелските и вредните бактерии, затова избягването им би било от помощ.

Как се лекува бактериалната вагиноза (БВ)?

БВ често се лекува с антибиотични таблетки, гелове или кремове. Независимо от това, при много жени състоянието рецидивира, въпреки лечението.

Какво е вагинална инфекция с квасни гъбички?

Квасните гъбички са гъбички, които естествено присъстват във вагината. Нормално количеството на квасните гъбички е малко. Инфекцията с квасни гъбички означава, че броят на квасните гъбички във вагинатае повишен. Въпреки, че инфекциията се лекува лесно, може да бъде много неприятна.

От какво се причинява вагиналната инфекция с квасни гъбички?

Вагината съдържа бактерии, които регулират количеството на квасните гъбички. Ако количеството на тези бактерии се промени и настъпи дисбаланс, ще се получи прекомерен растеж на квасните гъбички.
Чести причини за бактериален дисбаланс са прием на антибиотици, промяна в нивата на естрогените поради бременност или хормон-заместителна терапия, заболявания като диабет или СПИН, ако използвате средства за предпазване от бременност или позволявате на спермата да попадне във вагината по време на секс. Жени, които са бременни или в менопауза, също е по-вероятно да имат инфекция с квасни гъбички.

Какви са симптомите на вагиналната инфекция с квасни гъбички?

Повечето жени имат вагинален сърбеж, зачервяване, усещане за парене по време на уриниране или секс, гъсто, бяло, съсирващо се, без мирис вагинално течение.

Ако почувствам женски дискомфорт, трябва ли да използвам специални средства за миене?

Ако почуствате женски дискомфорт, някое меко действащо средство от гамата на продуктите Lactacyd може да Ви помогне да се чувствате по-комфортно, отколкото ако се миете с по-силно действащи средства или със сапун. По-силно действащите средства и сапунът изсушават кожата в областта на вулвата и реално предизвикват дискомфорт. Продуктите Lactacyd са с много меко действие и са създадени специално за чувствителната кожа във Вашата интимна зона.

Какво представлява вагиналният душ и трябва ли да го ползвам, за да се чувствам чиста и свежа?

Терминът дамски душ се отнася за устройство, което въвежда струя течност във вагината с хигиенни цели. Течността обикновено е или вода или комбинация от вода и антисептик.
Тъй като вагината се почиства сама, не е необходимо да въвеждате душове или подобни продукти в нея, за да я измиете. Много лекари и медицински специалисти са силно против душовете. Те твърдят, че процесът е опасен, защото интерферира с естественото очистване на вагината и баланса на бактериалната й флора. Интервенцията може често да доведе до раздразнение, предимно под формата на инфекция с квасни гъбички или бактериална вагиноза (БВ). Може да се чувствате чисти и свежи, ако използвате някой от продуктите Lactacyd със специална формула, която защитава от миризми и вагинален дискомфорт, за измиване на външната област (вулвата). Можете също така да използвате Lactacyd Wipes, докато сте на работа, навън, по време и след упражнения и т.н.