Етапи от живота

Менструация

Кои продукти могат да се ползват по време на менструация?

Под влиянието на хормоналните промени по време на месечния цикъл, естественият баланс на Вашата интимна зона може временно да се наруши. Ако това се случи, Lactacyd Pharma with Antibacterials може да помогне да възстановите баланса.

Как мога да се чувствам чиста и свежа по време на месечния цикъл?

Използването на Lactacyd при къпане може да Ви помогне да се чувствате чиста и свежа. Продуктите Lactacyd имат балансирано pH, което е в съответствие с естествената киселинност на вагината. За да запазите усещането за чистота и свежест, докато сте навън, използвайте Lactacyd Wipes, които съдържат млечна киселина, за подсилване на естествената защита на вагината и алантоин за успокояване на кожата.
Сменяйте често превръзките и тампоните.

Понякога получавам сърбеж непосредствено преди идването на цикъла. Това нормално ли е?

Да, нормално е. Случва се, поради увеличеното кръвоснабдяване на вагината непосредствено преди цикъл. Ежедневната интимна грижа с някой от продуктите Lactacyd за женска интимна хигиена може да помогне за облекчаване на дискомфорта. Ако сърбежът не изчезне при приключване на цикъла, е възможно да имате инфекция, за което е необходимо да посетите Вашия лекар или гинеколог.

Бременност

Може ли Lactacyd да се използва по време на бременност?

Lactacyd е напълно безопасен за употреба. Има меко действие, не съдържа сапун и е подходящ за Вашата интимна зона. По време на бременност Вашата интимна зона е особено уязвима. Използвайте Lactacyd Pharma with Antibacterials, който подпомага защитата срещу размножаване на бактерии и поддържа естествения баланс на интимната зона.

Можете ли да използвате Lactacyd редовно, ако желаете да забременеете?

Абсолютно. Употребата на Lactacyd не оказва влияние върху фертилитета или качествата на спермата.

Ако съм бременна и имам вагинална инфекция (което е често при повечето бременни жени), безопасно ли е да се приемат перорални или да се прилагат локални средства през този период?

Винаги е по-безопасно да потърсите Вашия гинеколог за съвет относно употребата на лекарства за вагинални инфекции по време на бременност. Ако подозирате, че имате вагинална инфекция докато сте бременна, посетете незабавно Вашия лекар, така той или тя ще може да Ви прегледа и ще Ви даде правилни указания относно това кое лекарство да използвате.

Ако съм бременна и получа вагинална инфекция, трябва ли да се тревожа за моето бебе?

Повечето вагинални инфекции при бременни жени не увреждат бебето. Инфекциите с квасни гъбички по време на бременност нормално не достигат до матката и не увреждат плода по никакъв начин. Притесненията при тези инфекции са свързани преди всичко с дискомфорта на майката поради сърбежа и зачервяването.
Скорошно проучване показа, че бактериалната вагиноза (БВ) повишава риска от преждевременно раждане или аборт. Ако подозирате, че имате вагинална инфекция докато сте бременна, потърсете Вашия лекар.
Бременните жени са десет пъти по-склонни към вагинални инфекции, отколкото небременните. Нивата на хормоните се повишават по време на бременност, което нарушава нормалната среда във вагината и позволява растежа на лоши бактерии. Затова, ако очаквате бебе, посещавайте редовно Вашия лекар, за превенция и незабавно лечение на всяка вагинална инфекция.
1https://www.nhs.uk/Conditions/Bacterialvaginosis/Pages/Introduction.aspx

Менопауза

Кои продукти могат да се ползват по време на менопаузата?

Когато вашето тяло навлезе в менопаузата, то започва да произвежда по-малко естроген. Това кара вагиналните стени да станат по-тънки и по-сухи и води до намаляване на производството на „смазка“от мукозните мембрани,което води до вагинална сухота. Поради намаляването на естрогена рH в интимната зона се повишава. Това намалява естествената киселинна защита на вагината и я прави по-уязвима към раздразнение и сърбеж. Вашата интимна зона се нуждае от допълнителни грижи.
Lactacyd Pharma Moisturizing е с адаптирано pH и съдържа овлажняващи съставки, за да осигури допълнителна хидратация на интимната зона.

Дали всяка жена, която навлиза в менопаузата усеща вагинална сухота или това е просто мит?

Вагиналната сухота сред жените в менопауза не е мит. Когато навлезете в менопаузата, ще преживеете хормонални промени, включително спадане на нивата на естроген.
Спадането на нивата на естроген кара вагиналните стени да станат по-тънки и по-сухи. Намаляването на производството на „смазка“ от мукозните мембрани води до вагинална сухота.
Някои жени приемат хормонални добавки, за да възстановят баланса след хормоналната промяна. Lactacyd Pharma Moisturizing е с адаптирано pH и съдържа овлажняващи съставки, за да осигури допълнителна хидратация на интимната зона.

Имам прекомерно вагинално течение откакто влязох в менопаузата. Това нормално ли е?

Прекомерното вагинално течение може да е признак на вагинална инфекция. Това е особено често при жените в менопауза поради хормоналния дисбаланс, който прави вагината по-чувствителна към бактериални инфекции. Потърсете съвет от Вашия лекар или гинеколог относно подходящите лекарства при вагинални инфекции.

Как да разбера, дали имам вагинална сухота?

Дискомфортът може да се усеща вътрешно, външно или по двата начина двете. Много жени първоначално забелязват наличието на вагинална сухота, когато половите сношения станат некомфортни или когато преминат в менопаузата. Може да се ползва овлажнител, който да облекчи сухотата и да направи интимните моменти по-приятни. Lactacyd Pharma Moisturizing е с балансирано pH и съдържа овлажняващи съставки, за да осигури допълнителна хидратация на интимната зона.